Càritas Europa insta a incorporar la Carta Social Europea com a pilar dels drets socials a la U.E.

Dóna suport a la crida llançada a la Comissió Europea pel secretari general del Consell d’Europa. Espanya encara no ha ratificat la Carta Social Europea.

En un comunicat difós avui, Càritas Europa mostra el seu ple suport a la crida llançada pel secretari general del Consell d’Europa, Thorbjorn Jagland, a la Comissió Europea perquè es reconegui la Carta Social Europea com la “Constitució de l’Europa Social” i se la consideri com a base per al pilar europeu dels drets socials [VEURE AQUÍ].

Impulsar el creixement social
“La Carta Social és important per a tots els països europeus. Pel que fa a la UE i els seus Estats membres, és evident que per abordar la lluita contra la pobresa i l’exclusió social, la UE no pot centrar-se només en el creixement econòmic. També ha de prestar la màxima importància a l’impuls del creixement social. la regressió social que han experimentat en l’última dècada els residents a la UE ha d’acabar ara “, ha afirmat Jorge Nuño Mayer, secretari general de Càritas Europa.

Com a membre de la Conferència d’ONG internacionals del Consell d’Europa, Càritas Europa coincideix amb la posició del Sr. Jagland sobre la iniciativa que ha de liderar la Unió Europea per establir un pilar europeu de drets socials.

En aquest sentit, Càritas Europa anima la celebració d’una reunió al més alt nivell entre la Comissió Europea i el Consell d’Europa per garantir que els drets socials siguin el nucli de la construcció europea i que la Carta Social Europea s’adopti com a referència social europea.

Espanya encara no ha ratificat la Carta Social Europea
Càritas Espanyola, per la seva banda recorda que Espanya és un dels països de la Unió Europea que encara no ha ratificat la Carta Social Europea revisada el 1996 i el seu Protocol addicional de 1998.

Aquesta és, precisament, una de les demandes incloses en el document de propostes de Càritas davant les eleccions generals [VEURE AQUÍ] que va ser compartit amb tots els grups polítics en vigílies dels últims comicis legislatius.

Tal com s’assenyala en la Proposta 1 de l’esmentat document, “Càritas proposa que el Regne d’Espanya ratifiqui aquesta revisió i el seu protocol addicional sobre reclamacions col·lectives, a fi de fer possible que les garanties contemplades –en especial, la dignitat de tota persona– siguin una realitat a tot el territori de l’Estat “.

Es recorda, sobre això, que “el 1980, Espanya va ratificar la Carta Social Europea, un instrument jurídic fonamental per garantir als pobles d’Europa l’accés als seus drets socials. El 1996, es va aprovar la Carta Social Europea revisada adaptada als nous canvis socials i al 1998 un protocol addicional que incorporava les reclamacions col·lectives “.

Per a Càritas Espanyola, “gairebé vint anys després resulta imprescindible adequar el marc normatiu de reconeixement de drets socials que ja han ratificat 33 membres dels 47 estats que componen el Consell d’Europa”.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X