Conveni entre Càritas i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

L’Institut Municipal d’Educació i Treball i Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú signen un conveni perquè alumnes del centre puguin realitzar practiques a l’Economat.

El passat dia 3 de novembre, es va renovar la signatura d’un conveni marc entre l’IMET i Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú per tal que diversos alumnes entre 16 i 21 anys i amb discapacitat intel·lectual puguin realitzar pràctiques en el projecte de Càritas de l’economat.

Es tracta de donar una oportunitat de formació als alumnes del PFI Adaptat i del projecte Trànsit, tots dos impulsats per l’IMET, perquè puguin formar-se en diverses tasques a l’Economat, abans d’entrar al mercat laboral ordinari.

Aquesta col·laboració, que ja s’ha fet durant el curs anterior, permet als alumnes tenir un primer contacte amb el món de l’empresa, a través de pràctiques tutoritzades. En total són una vintena els joves que prenen part d’aquest curs pre-laboral, que te una finalitat formativa.

L’alcaldessa Neus Lloveras ha volgut aprofitar l’acte de signatura “per agrair la tasca de totes les persones que dediquen el seu temps voluntàriament a l’Economat, un projecte que s’ha anat ampliant des del primer dia per no ser un simple servei de distribució d’aliments, i que millora cada dia per oferir un servei complet”.

Per la seva banda, des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, la subdirectora, Concepció Marquès, ha explicat que “es tracta d’oferir un espai de promoció i prevenció a aquests joves, que reben un acompanyament durant el temps que estan fent aquestes pràctiques”. Marquès també ha recordat que l’Economat és un projecte viu, que encara pot acollir moltes altres activitats, especialment de formació, com els tallers de cuina o els tallers educatius que es fan als escolars a través del PAE (Pla d’Animació Educativa). Una manera que els nois i noies prenguin consciència d’una realitat que pot afectar qualsevol persona al llarg de la seva vida.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X