Llum verda a l’economat de Vilanova i La Geltrú, un nou servei de distribució d’Aliments

Ja s’ha signat el conveni entre l’Ajuntament de Vilanova i l’empresa Prysmian Spain, SAU, per a la cessió del local del carrer del Recreo


Des de l’administració estem molt contents que aquell economat que tant important va ser en la història de Vilanova torni a ser-ho, i ho sigui per ajudar persones amb dificultats, una de les màximes prioritats de l’actual govern”. Així s’expressava l’alcaldessa de VNG, Neus Lloveras, en la signatura del conveni amb l’empresa Prysmian per la cessió del local de l’antic economat Pirelli.

 

El conveni de cessió d’ús del local és gratuït, per un termini de quatre anys i mig, prorrogables per períodes d’un any. Des de l’empresa, el seu director general Jordi Calvo ha expressat la “satisfacció personal i professional per donar suport a aquesta iniciativa social, amb una oportunitat per donar continuïtat a l’ànima que va donar lloc en el seu moment a l’economat Pirelli, i amb la ocasió per a Prysmian de formar part de la societat de Vilanova”.

 

Blanca Albà, regidora de Serveis Socials, ha agraït la cessió i ha destacat la tasca de Càritas, que “mostra una gran professionalitat tot i treballar amb voluntaris, que s’ha vist en cor de liderar un projecte d’aquesta magnitud, amb la voluntat de dignificar l’entrega d’aliments a les famílies”.
Precisament des de Càritas Diocesana de Sant Feliu, el seu director Joan Torrents ha destacat la “millora que suposarà per a la dignitat dels usuaris. Ens comprometem a formar els 120 voluntaris que hi treballaran perquè el treball de servei que es faci sigui de cara a la dignitat de la persona”.

 

L’economat de VNG serà un servei social de distribució d’aliments gestionat sota la modalitat d’un supermercat, on les persones i famílies usuàries poden anar a buscar una quantitat d’aliments predeterminada i escollir amb un sistema de punts els productes que més s’ajustin a les seves necessitats i a la seva organització dels àpats diaris, dins de l’estoc disponible a l’establiment. El nou servei suposarà una millora respecte el Banc de Queviures que funciona actualment, gestionat amb èxit per Càritas i la Creu Roja, amb la coordinació i el suport econòmic de l’Ajuntament. L’espectacular increment de la demanda ha fet que actualment els dos punts de distribució s’hagin vist desbordats, amb cues de famílies que esperen el seu torn al carrer, ja que cap de les dues entitats disposen d’un espai d’atenció i d’acollida que permeti oferir un servei que preservi la dignitat i l’anonimat de les persones ateses. 

Els assistents a l’acte han pogut visitar el local, format per dues naus comunicades entre els carrers Tomàs, Recreo i Vapor, on durant molts anys va estar situat l’Economat de la Pirelli. Es tracta d’un local comercial amb una superfície útil de 630 m2 en planta primera i 505 m2 en planta soterrani. Ara l’Ajuntament haurà de fer intervencions per condicionar el local, amb un pressupost d’obres de 58.123 euros.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X