Més de mig milió persones ateses per Càritas durant el 2014 a Catalunya

La Memòria social de Càritas Catalunya recull l’acció social i les dades de les Càritas de les 10 Diòcesis de Catalunya.

L’acte ha estat conduït per el Sr. Lluís Martínez Sistach, Cardenal de Barcelona, que ha volgut destacar que tota aquesta tasca de Càritas no seria possible sense el treball dels professionals i dels més d’11.000 voluntaris de les diferents Càritas parroquials i diocesanes.

Les dades que ens mostra la memòria, reflecteixen que encara som lluny de poder afirmar que estem en un moment de recuperació econòmica, com tant s’ha insistit de d’algunes instàncies públiques. El Cardenal Sistach, ha volgut recordar que encara hi ha un 26% de la població que està en el llindar de la pobresa, i que per tant tenen moltes dificultats per poder experimentar una recuperació.

Al 2014 les diferents Càritas van destinar més de 40 milions d’Euros a l’atenció a les persones, i en paraules d’alguns dels diferents directors de les Càritas Diocesanes, en el 2015 ens mourem en unes xifres similars, malgrat no ha augmentat la demanda, si que s’està mantenint aquest nombre de persones que s’apropen i necessiten el suport de Càritas.

La cobertura de les necessitats bàsiques ha estat en l’àmbit que més recursos s’han destinat, però s’ha constatat la necessitat de poder prioritzar un àmbit com és el de la inserció laboral, demandant un salari social per a les persones aturades i la creació de llocs de treball protegit, que en ajudin a lluitar contra l’atur i la manca de treball.

Davant d’aquesta situació, el cardenal Sistach, ha volgut fer referència a l’encíclica Laudato Si del Papa Francesc, i recordar aquesta necessitat de resoldre les causes estructurals de la pobresa i començar a tenir cura, pel bé comú, dels nostres germans i de la nostra terra.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X