Si cuides el Planeta Combats la Pobresa

Molt bona acollida i participació de les parròquies en les diferents accions i pregàries organitzades en el marc de la campanya Si cuides el Planeta combats la pobresa.

Aquesta setmana s’han realitzat les últimes accions i pregàries en el Marc de la Campanya Si Cuides el Planeta Combats la Pobresa de Enllaça’t per la Justícia que des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Mans Unides i Justícia i Pau de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat han promogut i que un bon nombre de parròquies de diferents municipis de la diòcesi han acollit amb una molt bona participació. S’han realitzat aquestes accions en els següents municipis:
  • Sant Feliu de Llobregat
  • Sant Andreu de la Barca
  • El Prat de Llobregat
  • Sant Just Desvern
  • Torrelles de Llobregat
  • Vallirana
  • Capellades
  • Sant Vicenç dels Horts
  • Martorell
El Papa Francesc ens convida a “reflexionar i participar en una autèntica ecologia humana” (LS 5), perquè “no hi ha dues crisis separades, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi sòcio-ambiental” (LS 139). Insisteix en que el gran desafiament és respondre a la crisi econòmica, social i ambiental que amenaça avui el planeta i la humanitat, on els pobres són les principals víctimes. Ens crida a “escoltar tant el clam de la terra com el clam dels pobres” (LS 49). 
La “Cura de la Creació”, de la “casa comuna” suposa un model diferent de desenvolupament, just, solidari i sostenible, amb una ciutadania global disposada a implicar-se i a canviar els seus hàbits de consum i un estil de vida centrat en el tenir. 
Es tracta d’iniciar una conversió personal i comunitària amb profundes arrels i que els fruits visibles siguin l’acollida; el respecte pels altres i per la natura, amb els seus ritmes i necessitats; la construcció d’unes societats on es respiri la cordialitat, la inclusió; i la defensa dels drets humans. Una conversió dirigida a fer per a tots un lloc a la taula comuna, per celebrar la festa de germanor, l’alegria de l’amistat.
Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X