S’incorporen les noves Càritas de Terrassa i Sant Feliu com a membres de ple dret en la 70ª Assemblea General de Càritas Espanyola

Dia: 02.07.2013

En l’última trobada confederal de Càritas, celebrada del 28 al 30 de juny, es va aclamar la incorporació de tres nous membres: les Càritas Diocesana de Terrassa i de Sant Feliu de Llobregat, i la Càritas Castrense.


Sebastián Mora, secretari general de Càritas, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a aquests tres nous membres de la Confederació, que passa a estar integrada per 70 Càritas Diocesanes i 2 entitats confederades (CONFER i Voluntàries Vicencianes).

Acollits amb l’afecte de tota l’Assemblea, tant Joan Torrents, director de la Càritas de Sant Feliu, com Pilar Taché, secretària general de Càritas Terrassa, i José Luis Falcó, secretari general de la Càritas Castrense, van expressar la seva emoció per un moment d’especial significat històric.

Cal remuntar-se al començament dels anys 90 per trobar un altre fet similar, quan va tenir lloc la incorporació de les Càritas de Getafe i d’Alcalá d’Henares, després de la segregació de les seves respectives Diòcesis de l’Arxidiòcesi de Madrid.

Les Càritas de Terrassa i de Sant Feliu tenen un origen similar, amb la divisió aprovada per Juan Pau II al 2004 de l’Arxidiòcesi de Barcelona en tres nous territoris diocesans i la creació de les seus terrassenca i llobregatenca.

Declaració final

Aprovada per més de 200 representants de Càritas, la Declaració final de la 70ª Assemblea llança una alerta sobre els greus efectes de “un procés de fractura social legitimat per un desigualtat creixent”.

El text centra la mirada en aquelles persones que són víctimes d’un model injust, que és incapaç d’anteposar el bé comú al benefici individual. En aquest sentit, Càritas reitera que “la pobresa és evitable sempre, també en temps de crisi”.

Dec__Final_70_ASAMBLEA_General.pdf (70,3KB)

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X