Mèxic: Càritas es mobilitza per socórrer a les víctimes del sisme que ahir va colpejar Morelos, Pobla i Mèxic DF

Experts de la Unitat de Medi Ambient, Gestió de Risc i Emergència de Càritas Llatinoamericana i del Carib estan ja en el terreny per donar suport a Càritas Mexicana.

 

Càritas Mexicana i la Unitat de Medi Ambient, Gestió de Risc i Emergència de Càritas Llatinoamericana i del Carib s’han mobilitzat per coordinar en el terreny les primeres accions de resposta als damnificats pel fort terratrèmol d’intensitat 7,1 que ahir va colpejar els estats de Morelos, Pobla i Mèxic DF.

Ahir mateix es va desplaçar a la capital mexicana Wilfredo Cervantes, expert de Càritas Hondures i referent regional de MAGRE (Medi Ambient, Gestió de Risc i Emergència) del Secretariat Llatinoamericà i del Carib de Càritas, que ja estava al país per coordinar les respostes de la xarxa Càritas al sisme de fa dues setmanes a Chiapas i Oaxaca, a fi de valorar amb l’equip local de Càritas Mèxic la situació i les prioritats dels damnificats.

Fins al moment i en un avanç preliminar de danys, Càritas Mexicana informa de la mort d’almenys 63 persones a la capital del país i l’ensorrament d’una trentena d’edificis. A Morelos es registra la mort de 42 persones i el col·lapse del pont de l’Autopista del Sol. I a Puebla es confirma també la mort de 13 persones i, almenys, una dotzena de temples col·lapsats. Són xifres que, sens dubte, aniran augmentant a mesura que es disposi d’informació més precisa de l’abast real dels danys.

Els serveis públics d’emergència estan atenent els afectats i mobilitzant-se en les zones de desastre. Les línies de telèfon estan saturades, igual que el trànsit viari. Mentrestant, continuen les alertes per les possibles rèpliques i l’estat precari d’alguns edificis que puguin esfondrar-se.

Missatge dels bisbes mexicans
Per la seva banda, la Conferència Episcopal Mexicana ha difós un missatge de solidaritat signat pel seu president, monsenyor José Francisco Robles Ortega, arquebisbe de Guadalajara, i el seu secretari, monsenyor Alfonso G. Miranda Guardiola, bisbe auxiliar de Monterrey.

En el comunicat, a més d’expressar la seva proximitat “a la pena per les víctimes del sisme”, assenyalar com “una vegada més, estem sent testimonis de la solidaritat del poble de Mèxic, que veu en el que pateix al seu germà. Milers de mans han format cadenes de vida, per rescatar, alimentar, o posar el seu granet de sorra davant d’aquestes emergències “.

“Avui més que mai assenyalen els prelats- convidem al Poble de Déu a unir-se en solidaritat pels nostres germans que estan patint els diferents calamitats que han colpejat el nostre país.

A la nota s’informa, a més, que “des de la Secretaria General de la Conferència de l’Episcopat Mexicà, en coordinació amb diferents grups i organismes de l’Església, seguim molt atents a la informació que va sorgint en les diferents zones afectades, buscant la manera de coordinar-nos i poder col·laborar més “.

Càritas Espanyola ha transmès ja als responsables de Càritas Mexicana seva solidaritat davant aquest nou desastre natural i tota la seva disponibilitat per donar suport a la resposta a l’emergència en aquelles necessitats que es considerin prioritàries.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X