Presentació de les obres de millora i ampliació del Centre d’Acollida Abraham

Les obres que s’han finançat conjuntament entre Càritas Diocesana i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, han permès dignificar l’estada i l’atenció a les persones sense llar.

Ahir es va celebrar l’acte de presentació de les obres d’ampliació i millora de l’Alberg de Càritas a Vilafranca del Penedès, emmarcat en la celebració del Dia de les Persones Sense Llar, que enguany va ser el passat 24 d’octubre.

Les obres que s’han realitzat conjuntament i de manera coordinada entre Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, eren una intervenció del tot necessària per poder adequar els espais del centre d’acollida, i afavorir que l’estada de les persones sense llar es pogués desenvolupar de la manera més digna possible.

Aquestes obres han consistit en:

  • Ampliació del nombre de dutxes i lavabos,
  • Rehabilitació de les dutxes i lavabos existents,
  • Ampliació de l’espai de les rentadores, per facilitar-ne l’ús als participants del centre.
  • Ampliació de l’espai comú del menjador, on els participants i el voluntariat poden compartir les estones de la tarda amb activitats.

Ja fa molts anys que des de Càritas es reivindica que es garanteixi un dret tant bàsic per a les persones com és el d’un habitatge digne: un espai on protegir-se i desenvolupar-se com a persones. Però en el cas de les persones en situació de sense llar, encara hi ha molts més aspectes i drets que veuen vulnerats, com el dret a la seguretat, a la sanitat, a accedir a les prestacions de protecció social, etc.

 

Commemoració del Dia de les Persones Sense Llar 2019És per aquest motiu que a l’inici de l’acte vam reivindicar-ho explicant les històries de vida de set persones, participants al Programa de Sense Llar i Habitatge Social de Càritas, a les que, tal i com diu el lema de la campanya, els hi vam posar cara. Per acabar aquesta primera part es va fer la lectura del manifest del Dia de les Persones Sense Llar.

L’acte va contar amb la presència de Sr. Ramon Zaballa, Tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Coordinador de l’àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, el Sr. Ramo E. Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, el Sr. Pere Regull, alcalde de Vilafranca del Penedès, i el Bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés. Tots ells van voler destacar, la necessitat de realitzar aquestes obres de millora per poder dignificar l’acollida i l’estada de les persones sense llar que s’adrecen al Centre. Van tenir unes paraules d’agraïment especial per a totes les persones voluntàries de Càritas de Vilafranca del Penedès, que ja des de 1982 van començar a acollir a les persones que es trobaven al carrer, tasca que han continuat desenvolupant fins al dia d’avui.

Presentació de les obres d'ampliació i millora del Centre d'Acollida Abraham


També et pot interessar veure:

 

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X