Trobada de coordinadors de les Càritas parroquials i interparroquials a Sant Feliu de Llobregat

El passat dissabte 1 d’octubre es va celebrar una trobada de
coordinadors de les Càritas Parroquials i Interparroquials al bisbat de
Sant Feliu. Hi van assistir representants de 23 de les 36 Càrtitas que
actualment hi ha a la nostre diòcesi.

El passat dissabte 1 d’octubre es va celebrar una trobada de coordinadors de les Càritas Parroquials i Interparroquials al bisbat de Sant Feliu. Hi van assistir representants de 23 de les 36 Càritas que actualment hi ha a la nostra diòcesi. També alguns rectors, els membres del Consell Diocesà de Càritas i el director de Càritas de Sant feliu, Joan Torrents.

Al matí es va obrir la jornada amb una pregària a la capella del bisbat, presidida pel Bisbe Agustí Cortés i el consiliari de Càritas Diocesana, Mn Anton Roca.

Ja a la sala de treball, el Bisbe Agustí va explicitar la importància de la tasca de les Càritas Parroquials i dels seus responsables. El Bisbe va identificar la tasca d’aquestes com a església vivent en l’atenció als pobres en la caritat i va expressar la necessitat en la unitat d’acció i participació entre les Càritas locals i la diocesana per les exigències tant internes com externes. Va destacar que aquesta unitat d’acció “ens ha de fer molt més transparents en tot allò que fem, per obligació evangèlica i perquè som germans”. Finalment va insistir en la necessitat que la coordinació entre territori i diòcesi sigui total, mantenint la llibertat dels primers en allò necessari.

En el seu torn de paraula, Joan Torrents, director de Càritas, va expressar com a una sort el poder conèixer i actuar sobre la realitat dels que ho passen malament. Precisament, va explicar que l’increment de l’estructura professional de la Càritas Diocesana ela darrers dos anys per atendre aquesta realitat, havia portat a replantejar l’òrgan de direcció de la mateixa.
Va concretar quin serà a partir d’ara el nou organigrama pel que fa a la direcció de la Càritas Diocesana, creant-se un comitè de direcció estructurat en tres àmbits: Atenció a les persones, Administració i comptabilitat i Desenvolupament institucional. Com a responsables hi haurà Conxa Marquès, Francesc Arnan i Ramon Carbonell, respectivament. Aquest darrer s’hi incorpora com a nou treballador de Càritas Diocesana.

La jornada del matí va concloure amb la presentació de la memòria del 2015 i de les línies d’acció prioritàries pel 2016/17, on es preveu mantenir o fins i tot disminuir el nombre de persones ateses, però amb un increment de les seves necessitats més bàsiques i amb més risc d’exclusió social. L’atenció a aquestes persones ha de ser més intensa i més integral.

També es va tractar amb els coordinadors el document de treball de la diòcesi sobre els serveis de lliurament d’aliments i la proposta de Càritas espanyola sobre els robers. Abans d’anar a compartir el dinar, es va plantejar als coordinadors el treball a fer a la tarda, on per grups es va demanar a aquests la seva opinió i propostes de treball envers la relació amb la Càritas Diocesana, la figura del coordinadors i la formació d’aquests.

Algunes de les conclusions del treball en grups van indicar la necessitat d’una major comunicació entre diòcesi i coordinadors, i incrementar la informació que reben els segons per part de la diocesana. També es va incidir el la necessitat de formació del coordinador en qüestions com la gestió i lideratge d’equips de treball. A les 5 de la tarda es va cloure la jornada.

decarregar conclusions.pdf (638.2KB)

Veure Fotos

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X