Cáritas agraeix al Papa el nomenament de Vicente Martín com a bisbe auxiliar de Madrid

És la primera vegada en la història de Cáritas que un delegat episcopal és nomenat bisbe.

 

Cáritas expressa el seu sincer agraïment al Papa Francesc pel nomenament de Vicente Martín Muñoz, actual delegat episcopal de Cáritas Espanyola, com a bisbe auxiliar de Madrid. Vicente Martín ha acompanyat humana i espiritualment els membres de Cáritas Espanyola en la missió caritativa de l’Església des d’octubre de 2018.

És la primera vegada en la història de Cáritas Espanyola que el seu delegat episcopal és nomenat bisbe. El seu nomenament suposa un merescut reconeixement a la trajectòria ministerial de Vicente i a la seva generosa entrega a la missió de Cáritas.

“En nom de Cáritas volem expressar la nostra profunda i sincera alegria per la confiança que el Papa diposita en el qui fins avui ha estat el nostre delegat episcopal. En tot el camí que hem recorregut junts, Vicente ens ha mostrat amb la seva senzillesa i alegria el testimoni d’una vida entregada a l’anunci de l’Evangeli entre els més pobres”, assegura el president de Cáritas Espanyola, Manuel Bretón.

Vicente Martín Muñoz, fill de Jacinto i Catalina, va néixer el 16 de setembre de 1969 a La Nava de Santiago. Va ser batejat a la parròquia La Assumpció de la nostra Senyora, d’aquesta localitat. Posteriorment, la seva família es va traslladar a Mirandilla, on va viure la seva infància i joventut. El 1987 va ser confirmat al Seminari de Badajoz, per D. Antonio Montero Moreno, en aquell moment bisbe de Badajoz.

Vicente va realitzar els estudis eclesiàstics al Seminari Metropolità Sant Atò de Badajoz, on va obtenir el Batxiller en Teologia. Va ser ordenat sacerdot el 1995. El 1996, després de prestar serveis a les FF.AA., va rebre el seu primer nomenament com a rector a Calera de León, fins al 1998, quan va ser nomenat rector a La Roca de la Sierra i La Nava de Santiago, on va estar durant quatre anys. El 2002 va ser nomenat membre de l’equip sacerdotal que atenia les parròquies d’Alburquerque i el 2005 va ser elegit arxiprest d’Alburquerque.

Aquell mateix any va ser nomenat Consiliari de Càritas Diocesana de Mèrida-Badajoz i, a l’any següent, rector de Ntra. Sra. de l’Assumpció, a Badajoz. El 2013 va ser nomenat Delegat episcopal per a la Vida Consagrada fins que el 2016 va marxar a estudiar Teologia Pastoral a l’Institut Superior de Pastoral de Madrid, on es va llicenciar el 2018. A més, és Màster en Doctrina Social de l’Església per l’Institut Social León XIII (2006).

Vicente Martín va ser nomenat delegat episcopal de Càritas Espanyola el 2018 i, el 2020, secretari de la Subcomissió episcopal per a l’Acció Caritativa i Social de la Conferència Episcopal Espanyola. Vicente és autor de nombrosos títols especialitzats sobre formació, pastoral social i Doctrina Social de l’Església, alguns d’ells publicats per l’editorial Cáritas Espanyola.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X