Càritas Espanyola Respon amb Ajuda Humanitària Urgent per la Franja de Gaza

Càritas Espanyola activa una Ajuda Humanitària Urgent a Gaza i Cisjordània, amb un Enviament Inicial de 250.000 euros.

Imatge de la guerra a Gaza

Càritas Espanyola ha donat un pas endavant per respondre a la crida d’emergència de Càritas Jerusalem destinada a proporcionar assistència humanitària crucial a la població afectada a la Franja de Gaza. La sol·licitud de suport, activada el passat 4 de gener a través de Caritas Internationalis, té com a objectiu no només abordar les necessitats immediates a Gaza, sinó també donar suport a les famílies a Cisjordània afectades per la creixent crisi econòmica i social resultant del conflicte.

Com a resposta inicial, Càritas Espanyola realitzarà un enviament de 250.000 euros, destinats a proporcionar assistència mèdica primària i suport econòmic mitjançant la entrega de diners en efectiu a les famílies atrapades a la Franja de Gaza. Per canalitzar la solidaritat dels donants, s’ha llançat la campanya d’emergència “Càritas amb Terra Santa”.

Pablo Reyero, coordinador d’Orient Mitjà en l’àrea de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola, explica que la xarxa de Càritas nacionals, i específicament Càritas Espanyola, s’ha convertit en un recurs fonamental a causa de la seguretat dels seus equips i la logística robusta, el que permet una assistència a major escala.

La crida d’emergència activada per Càritas Jerusalem i recolzada per Caritas Internationalis té un pressupost total de 2,95 milions d’euros, amb un termini d’execució d’un any. S’estima que beneficiarà 23.275 persones directament i 35.720 de manera indirecta.

L’informe més recent de Caritas Internationalis destaca l’augment diari de les morts civils i la greu manca d’accés a aliments, aigua i atenció mèdica a Gaza, posant la població en risc. Càritas Espanyola es compromet a proporcionar atenció en salut primària, suport psicosocial i salut mental, així com coordinar la entrega de diners per cobrir les necessitats bàsiques.

La crisi també impacta la població de Cisjordània, que s’enfronta a una situació econòmica crítica a causa de la dependència del turisme i la peregrinació. Càritas Jerusalem estima que al voltant de 170.000 persones es troben sense feina a la regió. Davant aquesta realitat, Càritas Espanyola fa una crida urgent a l’alto el foc, sumant-se a les constants crides de pau del Papa Francesc i Caritas Internationalis.

Càritas Espanyola col·labora estretament amb Càritas Jerusalem des de fa més de dues dècades, buscant alleujar el patiment a Terra Santa i proporcionar respostes a les persones vulnerables. Mitjançant aquesta col·laboració, s’han desenvolupat programes d’atenció a la salut, assistència psicosocial, seguretat alimentària i promoció de mitjans de vida. La crisi actual reforça el compromís de Càritas Espanyola de donar suport mentre sigui necessari i sol·licitat per Càritas Jerusalem.

Des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat també s’ha activat una campanya d’emergència, que vehicularà les donacions a través de Càritas Espanyola.

Fes el teu donatiu

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X