fbpx

Covid-19: Resposta de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, davant d’aquesta situació d’excepcionalitat.

Davant d’aquesta situació i amb la voluntat de mantenir l’atenció i l’acollida a les persones més necessitades, alhora que s’intenta evitar la propagació del Covid-19 i garantir la seguretat de les persones voluntàries, agents i participants, s’han adoptat una sèrie de mesures preventives.

Logo Caritas verticalDes de Càritas apel·lem al diàleg, la coordinació interna i la flexibilitat de tot el voluntariat, personal contractat i dels mateixos participants perquè, al mateix temps que es treballa per evitar situacions de risc, els recursos i programes de tota l’organització es mantinguin operatius per seguir atenent les persones que estan en situació més precària i que poden trobar-se en una situació de vulnerabilitat encara més gran a causa d’aquesta crisi a causa del Covid-19.

Per aconseguir-ho, i d’acord amb les pautes del nou Decret d’estat d’alarma i a les recomanacions del departament de Salut. S’estan implementant algunes mesures que també s’han compartit amb les diferents Càritas parroquials. En l’àmbit laboral, facilitar i recomanar el teletreball per contenir l’expansió de virus; promoure la flexibilitat horària per evitar contacte i concentracions de persones en transport públic en hores punta i en el mateix espai físic; limitar les reunions de treball presencials i activar alternatives com les videoconferències o altres solucions tecnològiques que evitin compartir innecessàriament espais tancats.

Mesures per front al Covid-19

Pel que fa a l‘acollida de Càritas a través dels seus serveis i centres d’atenció directa o residencials. Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat i les diferents Càritas parroquials adopta les propostes de mesures promogudes tant per el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, com per la confederació de Càritas espanyola.

  • Evitar la presència de voluntaris o treballadors pertanyents als identificats com a grups de risc (com a gent gran) en els projectes més exposats al contacte amb altres, i considerats com a serveis que cobreixen necessitats bàsiques.
  • Suspendre les activitats (formació, reforç educatiu, oci o altres que suposin la concentració de persones) en centres i serveis, i que no tinguin com a objectiu la cobertura de necessitats bàsiques.
  • Adoptar mesures de flexibilitat horària i de torns per evitar la confluència de moltes persones en el mateix espai, per tal de continuar garantint que les persones més vulnerables no quedin desateses i quedin cobertes les seves necessitats més bàsiques.
  • Evitar cues, aglomeracions i permanència perllongada en espais tancats. Donar prioritat, per exemple, a l’acompanyament, acollides i cites per telèfon davant les presencials, en els casos en què sigui possible. Prenent totes les mesures de prevenció recomanades quan sigui necessària l’atenció presencial.
  • Romandre atents als canvis que es vagin produint en la resposta a la pandèmia. A les noves recomanacions que donin les autoritats sanitàries, així com el nou decret d’estat d’alarma.

Cridats a ser comunitat

Des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat estem atents a l’evolució de la situació i compromesos per posar fi a aquesta realitat d’excepcionalitat. Però conscients de què qui més patirà aquesta situació són les persones més vulnerables. Volem apel·lar a la fraternitat i solidaritat de totes i tots.

En aquests propers dies en que haurem d’adoptar mesures per al bé de tota la societat, estiguem també atents a aquells qui ens envolten, veïns, persones grans, amistats. Estiguem al cas de si ens necessiten, i prenent totes les mesures de precaució recomanades, que ens trobin disponibles per poder oferir-los la nostra ajuda. Cridats a ser comunitat.

Compartir
Fes un donatiu Make a member
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X