Covid-19: Resposta de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, davant d’aquesta situació d’excepcionalitat.

Davant d’aquesta situació i amb la voluntat de mantenir l’atenció i l’acollida a les persones més necessitades, alhora que s’intenta evitar la propagació del Covid-19 i garantir la seguretat de les persones voluntàries, agents i participants, s’han adoptat una sèrie de mesures preventives.

Logo Caritas verticalDes de Càritas apel·lem al diàleg, la coordinació interna i la flexibilitat de tot el voluntariat, personal contractat i dels mateixos participants perquè, al mateix temps que es treballa per evitar situacions de risc, els recursos i programes de tota l’organització es mantinguin operatius per seguir atenent les persones que estan en situació més precària i que poden trobar-se en una situació de vulnerabilitat encara més gran a causa d’aquesta crisi a causa del Covid-19.

Per aconseguir-ho, i d’acord amb les pautes del nou Decret d’estat d’alarma i a les recomanacions del departament de Salut. S’estan implementant algunes mesures que també s’han compartit amb les diferents Càritas parroquials. En l’àmbit laboral, facilitar i recomanar el teletreball per contenir l’expansió de virus; promoure la flexibilitat horària per evitar contacte i concentracions de persones en transport públic en hores punta i en el mateix espai físic; limitar les reunions de treball presencials i activar alternatives com les videoconferències o altres solucions tecnològiques que evitin compartir innecessàriament espais tancats.

Mesures per front al Covid-19

Pel que fa a l‘acollida de Càritas a través dels seus serveis i centres d’atenció directa o residencials. Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat i les diferents Càritas parroquials adopta les propostes de mesures promogudes tant per el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, com per la confederació de Càritas espanyola.

  • Evitar la presència de voluntaris o treballadors pertanyents als identificats com a grups de risc (com a gent gran) en els projectes més exposats al contacte amb altres, i considerats com a serveis que cobreixen necessitats bàsiques.
  • Suspendre les activitats (formació, reforç educatiu, oci o altres que suposin la concentració de persones) en centres i serveis, i que no tinguin com a objectiu la cobertura de necessitats bàsiques.
  • Adoptar mesures de flexibilitat horària i de torns per evitar la confluència de moltes persones en el mateix espai, per tal de continuar garantint que les persones més vulnerables no quedin desateses i quedin cobertes les seves necessitats més bàsiques.
  • Evitar cues, aglomeracions i permanència perllongada en espais tancats. Donar prioritat, per exemple, a l’acompanyament, acollides i cites per telèfon davant les presencials, en els casos en què sigui possible. Prenent totes les mesures de prevenció recomanades quan sigui necessària l’atenció presencial.
  • Romandre atents als canvis que es vagin produint en la resposta a la pandèmia. A les noves recomanacions que donin les autoritats sanitàries, així com el nou decret d’estat d’alarma.

Cridats a ser comunitat

Des de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat estem atents a l’evolució de la situació i compromesos per posar fi a aquesta realitat d’excepcionalitat. Però conscients de què qui més patirà aquesta situació són les persones més vulnerables. Volem apel·lar a la fraternitat i solidaritat de totes i tots.

En aquests propers dies en que haurem d’adoptar mesures per al bé de tota la societat, estiguem també atents a aquells qui ens envolten, veïns, persones grans, amistats. Estiguem al cas de si ens necessiten, i prenent totes les mesures de precaució recomanades, que ens trobin disponibles per poder oferir-los la nostra ajuda. Cridats a ser comunitat.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X