Es presenta Brins d’Oportunitats

En l’acte celebrat a la seu del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha presentat públicament la seva empresa d’Inserció, Brins d’Oportunitats.

 
Després de poc més d’un any, des de que Brins d’Oportunitats iniciés les seves primeres passes com a empresa d’Inserció, s’ha celebrat aquest acte públic per fer un petit balanç d’aquest primer any i de les perspectives de futur. Ha estat també l’ocasió per presentar públicament, les activitats de l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.
Com a introducció, en Rubén Requena de l’Equip d’economia solidària de Càritas espanyola, ha ofert una reflexió sobre el paper de les empreses d’inserció en el mercat laboral actual, que ha donat pas a les intervencions d’en Lluís Barnés, gerent de Brins d’Oportunitats i Núria Núñez consellera de Brins i responsable del Programa de Formació i Inserció Laboral de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.
L’empresa d’Inserció, neix com a resposta a una necessitat real. Les dificultats per trobar feina que presenten les persones que s’adrecen a Càritas o el treball en condicions de precarietat, són un dels principals esculls que aboquen a aquestes persones a una situació de risc d’exclusió. Per tant, acompanyar-les en processos que els ofereixin eines, que  les ajudin a poder accedir al mercat laboral i a millorar la seva situació de fragilitat, ha estat una de les prioritats centrals de Càritas a través del programa de formació i inserció laboral.
Des d’aquest programa, al 2018, es va donar resposta a més de 500 persones. Davant d’aquesta realitat, que s’anava repetint als darrers anys i després d’un estudi sobre la viabilitat de l’empresa d’Inserció, al 2018 Brins d’Oportunitats va començar a funcionar com a una aposta de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat per l’economia social i solidària.
En aquest any de funcionament,  Al voltant de 25 clients han confiat en Brins d’Oportunitats, generant més de 3.500 hores de serveis,  en àmbits com la neteja d’equipaments, d’oficines i  de domicilis, petits transports i logística, buidatge de locals, acompanyament a persones grans o petits arranjaments en domicilis. Aquesta activitat ha permès oferir un contracte d’Inserció  amb condicions laborals dignes a 8 persones, que han estat acompanyades no només a nivell laboral, si no també a nivell formatiu i en el seu procés d’adquisició d’hàbits i competències laborals, que els han de permetre poder accedir al mercat laboral ordinari al final del procés.
Finalment, com a perspectives de futur, es te la intenció de continuar explorant noves àrees d’activitats, que permetin, d’una manera sostenible, poder augmentar l’activitat de l’empresa d’Inserció i per tant el nombre de persones que puguin beneficiar-se d’aquests contractes d’Inserció. Cal conscienciar a les empreses de la seva responsabilitat social i demanar a les administracions, que a través de les clàusules socials en les seves contractacions, fomentin la col·laboració entre les empreses ordinàries i les empreses d’Inserció, ja que en la recta final dels seus processos, els treballadors d’inserció necessiten poder accedir al mercat laboral ordinari.
A nivell més institucional i per cloure l’acte, han intervingut el Sr. Eliseu Oriol, director de serveis territorials a Barcelona del Departament de Treball, Afers socials i famílies, que ha volgut ressaltar la importància de posar les persones en el centre i també el voluntaris que són el motor de l’acció d’entitats com Càritas. El Sr. Ramon E. Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha destacat la importància d’oferir, com diu el nom de l’empresa, petits brins d’esperança per a les persones i, per acabar,  Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, ha clos l’acte de presentació, destacant que canviar el món només és possible, si acompanyem a les persones en l’adquisició d’uns valors, que posin veritablement a la dignitat, la llibertat i la responsabilitat de les persones en el centre, perquè esdevinguin veritable motor de canvi.

 

 

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X