Esenciales

Una cadena humana porta 700.000 firmes per la Iniativa legislativa popular per la regularització de persones migrants al Congrés

Activistes i voluntaris han protagonitzat un acte simbòlic davant del Congrés dels Diputats per celebrar lèxit de la Iniciativa Legislativa Popular per a la regularització extraordinària de persones migrants.

Un 700.000 construït amb caixes de colors marca el nombre de firmes aconseguides, molt per sobre del mínim de mig milió que estableix la llei. L’estructura de cartró s’ha col·locat davant de l’entrada del Ple que ha de debatre la proposta en un termini màxim de mig any.

Per assolir aquest nombre rècord de suports ha calgut l’esforç de més de 900 col·lectius que s’han sumat a una campanya liderada per organitzacions i persones migrants. Aquest esforç s’ha volgut simbolitzar amb una cadena humana per traslladar les caixes que contenen els plecs de signatures.

La ILP regularització és una de les cinc més recolzades de la història Només 1 de cada 10 Iniciatives Legislatives Populars presentades aconsegueix obtenir més de 500.000 signatures.

“És urgent que prop de mig milió de persones estrangeres que ja viuen i treballen a Espanya obtinguin la documentació necessària per poder tenir drets laborals, accedir a un habitatge digne, tenir plena cobertura sanitària i altres necessitats bàsiques”, ha explicat Edith Espínola, portaveu de la campanya Esenciales que ha impulsat la ILP. “Permetrà també que cotitzem pel nostre treball i contribuïm a la seguretat social i al sistema de pensions”, explicava.

“La regularització extraordinària és un tràmit necessari i possible en aquests moments”, va afegir Lamine Sarr, un altre dels portaveus. A les darreres dècades s’han produït 9 regularitzacions extraordinàries, aprovades per governs del partit Popular i el PSOE, quan es donava un tap en el procés administratiu regular. “En l’actualitat hi torna a haver un bloqueig a les resolucions d’estrangeria, com mostra el gran nombre de persones que estan a l’espera de papers, per la qual cosa cal prendre mesures”.

Més de 700.000 ciutadans i ciutadanes han entès aquesta necessitat i recolzat la ILP. Ara és el torn dels diputats i les diputades. Des que les firmes siguin lliurades a l’Oficina del Cens Electoral aquest dijous, l’organisme procedirà a verificar-les i començarà a córrer el termini de 6 mesos perquè se celebri un debat parlamentari que doni pas a la regularització extraordinària de persones migrants.

Esenciales és un moviment plural format per múltiples organitzacions socials Fundacions, ONG de Cooperació al Desenvolupament i congregacions religioses, l’objectiu de les quals és aconseguir que les persones migrants siguin tractades com a persones de ple dret. Entre les organitzacions que recolzen aquesta ILP hi ha Càritas.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X