IV Trobada de Càritas Catalunya a Lleida

1.200 voluntàries i voluntaris de les 10 Càritas diocesanes amb seu a Catalunya hi van participar.

Càritas Diocesana de Lleida va acollir la IV Trobada de Càritas Catalunya, als Camps Elisis de la ciutat de Lleida. En aquesta trobada van participar 1.200 voluntaris i voluntàries de les deu Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya: Barcelona, Girona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Solsona, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Urgell i Vic.

L’objectiu d’aquesta trobada va ser aprofundir en el compromís i en la tasca de transformació social que desenvolupen les deu Càritas Diocesanes.

L’acte va començar amb unes paraules de benvinguda a càrrec de Rafael Allepuz, director de Càritas Diocesana de Lleida, que va agrair la presència de tots els voluntaris i voluntàries.

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya va posar de manifest que les greus conseqüències socials derivades de la crisi econòmica, que cada cop accentua més el trencament de la nostra societat, obliguen a repensar i actualitzar contínuament les estratègies i les dinàmiques per a combatre la injustícia. En aquest sentit, Càritas té com a missió denunciar les desigualtats i les precarietats, i lluitar contra la marginació per a construir nous paradigmes i acompanyar els més necessitats.

Al seu torn, monsenyor Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) va comentar que “avui és un dia per sentir-nos part de l’acció de la caritat de totes les Càritas Parroquials de les deu diòcesis catalanes”. El primat va donar les gràcies als més de 12.000 voluntaris de Càritas a Catalunya, que “sou com l’aigua per als assedegats”. Mons. Salvador Giménez bisbe de Lleida va convidar a tots els presents a “sentir-nos reunits per un mateix projecte”, i  a tenir “coratge, fortalesa i paciència per a la transformació de la nostra societat”.

Totes les voluntàries i voluntaris participants, van poder escoltar la ponència “El teu i el meu compromís millora el món” a Càrrec del Dr. Ramon Prat.

Posteriorment, va tenir lloc la taula rodona “El meu compromís amb la comunitat”, que va aplegar les experiències vivencials de María Dolores Cabello, Conxita López i Gemma Naranjo.

L’actuació de la Companyia Debelló i Trapeteleando va donar pas al dinar de germanor i a diferents activitats culturals i audiovisuals, també a la reunió del Consell de Direcció de Càritas Catalunya, en el qual van participar els deu Equips Directius de les Càritas Diocesanes amb seu a Catalunya i els bisbes i els arquebisbes de les diòcesis catalanes i els vicaris episcopals.

Finalment, va tenir lloc l’eucaristia presidida pel bisbe de Lleida, Mons. Salvador Giménez i concelebrada pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan-Josep Omella, Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, bisbe de Lleida, Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, Mons. Joan-Enric Vives, bisbe d’Urgell, Romà Casanova, bisbe de Vic, que van estar acompanyats pels delegats episcopals de les diferents Càritas Diocesanes i preveres diocesans.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X