La caritat no tanca

La Caritat no tanca, és el missatge que des des de les 10 Càritas diocesanes de catalunya, s’ha volgut transmetre a tota la població, a través del comunicat que Càritas Catalunya ha fet públic.

mans en una taula

Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya, que conformen Càritas Catalunya, mantenen actius part dels seus serveis per tal de continuar donant suport a les persones i famílies més fràgils, principalment els serveis essencials. La Caritat no tanca. Això sí, les activitats en grup s’han suspès preventivament fins que se superi aquesta situació d’alarma sanitària.

En la nostra acció directa estem vetllant, des del primer moment, per la protecció i la seguretat de les persones ateses i dels nostres equips de professionals. Es tenen en compte sempre les recomanacions oficials.

  • Distància entre les persones
  • Mascaretes
  • Guants
  • Neteja de mans, d’estris utilitzats i dels nostres locals,

A més de tot allò que ens indiquin en cada moment. En aquest sentit és molt urgent que, des d’avui mateix, l’administració pública garanteixi que les persones que estan fent l’atenció directa disposin de prevenció. Especialment mascaretes, per tal de complir les mesures de protecció establertes.

Treball conjunt

D’altra banda, Càritas Catalunya està en permanent contacte amb la Secretaria General d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Aquest contacte és conjunt amb Creu Roja Catalunya i amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social. Igualment les Càritas diocesanes catalanes s’han posat totes a disposició de les corporacions locals i s’estan coordinant amb els respectius ajuntaments.

Les nostres Càritas diocesanes estan rebent contínues mostres de solidaritat per part de molts ciutadans i ciutadanes preocupats per la salut de les persones grans i altres col·lectius en risc d’exclusió social atesos per Càritas. En aquest sentit s’estan canalitzant diferents aportacions de voluntariat, sobretot jove, per reforçar els nostres equips d’atenció directa (sempre preservant la seva salut). Recomanem a les persones que estiguin interessades a col·laborar com a voluntariat, que contactin amb les Càritas parroquials o amb les Càritas diocesanes.

Mesures adoptades pel Govern

Ens alegrem de les primeres mesures de xoc anunciades pel Govern central per a pal·liar la crisi sanitària i tot el que això comporti en l’àmbit social i econòmic. Mesures com l’ajornament dels procediments de desnonament, del pagament de les hipoteques, préstecs i tributs a les administracions públiques de les persones més vulnerables. Que es garanateixin els subministraments de béns bàsics com l’electricitat, l’aigua i el gas. També ens congratulem de les mesures del Govern de la Generalitat per a fer front a les necessitats; com ara les beques menjador escolar a través de targetes moneder, entre d’altres. Tanmateix, demanem que les ajudes garanteixin no només l’import de la beca sinó una adequada alimentació familiar per evitar desplaçaments i que no només arribin a les persones receptores de beques menjador sinó a totes les persones vulnerables.

Instem a les diferents administracions públiques de comprometre’s amb un ampli ventall de mesures econòmiques i socials que, en un primer moment, minimitzin les conseqüències de la crisi sanitària i, en un segon moment, garanteixin la qualitat de vida i la dignitat de totes les persones.

Un record i reconeixement especial

Finalment, Càritas Catalunya vol tenir un especial record per a totes aquelles persones que ens ha deixat a causa del coronavirus.Per llurs famílies; per a totes les persones afectades pel COVID-19. Per als professionals de la salut que estan treballant intensament per a la cura de les persones afectades; per als milers de voluntàries i voluntaris de Càritas i d’altres organitzacions socials que estan atenent a les persones vulnerables que s’adrecen als nostres punts d’atenció o que són beneficiàries dels nostres equipaments (centres de distribució d’aliments, menjadors socials, pisos compartits, centres residencials de 24 hores…).

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X