Siguem més poble

Càritas convida a «ser més poble» per recrear les nostres relacions i construir una normalitat més justa i fraterna

imatge de dues dones grans que es miren

Avui comença la Setmana de Caritat, un període que culmina diumenge que ve, 6 de juny, festa de Corpus Christi i Dia de Caritat, en la qual Càritas convida a «ser més poble» per recrear les nostres relacions i construir una normalitat nova, més justa i fraterna, construïda des d’un nosaltres que ens fa germans.

Aquest és el moment del calendari en què les 70 Càritas Diocesanes de tot Espanya fan pública la seva rendició de comptes i realitzen col·lectes econòmiques, en un any fortament marcat per l’impacte d’una pandèmia sanitària que ha obligat a multiplicar els esforços humans i econòmics per atendre a un nombre creixent de famílies aclaparades per l’efecte de la profunda crisi social derivada de la Covid-19.

Petits gestos a favor de el bé comú

La resposta a aquest temps extraordinari de pandèmia i de crisi caracteritzat per la fragilitat i la incertesa és la que Càritas vol transmetre a través de la campanya dissenyada per al Dia de Caritat d’aquest any sota el lema «#SiguemMesPoble», un missatge que ens faci prendre consciència que, enmig d’un temps extraordinari i dolorós, ens cal recrear les nostres relacions per sostenir-nos i cuidar-nos d’una forma nova.

Aquesta és la invitació a celebrar, des d’aquest poble universal que som, la jornada que l’Església dedica a Càritas per reconèixer, com diu el Papa Francesc, que:

“l’amor, ple de petits gestos de cura mútua, és també civil i polític, i es manifesta en totes les accions que procuren construir un món millor “.

Aquesta proposta de Càritas a estendre mans i a realitzar petits gestos en favor de el bé comú, es plasma en quatre objectius personals que transformen la vida social:

  • Canvia el teu estil de vida. Conrea la proximitat i la disponibilitat. Fes-te veí i veïna, re-Vincula’t amb altres persones i grups, atreveix-te a donar, però també a demanar, perquè aquesta interdependència crea fraternitat.
  • Canvia la teva mirada. Sobre la teva mirada a la realitat com fa el bon samarità. Conèixer i posar nom obre el cor a la compassió per poder escoltar, atendre i curar a qui es troba en el teu camí.
  • No passis de llarg. Seguir Jesús implica prendre partit i fer tot el possible perquè la dignitat i la justícia siguin realitat per a tothom. Cerca la coherència en la teva vida personal i en les decisions que prens amb altres persones. Els canvis es gesten des d’un nosaltres compartit.
  • Canvia el teu temps. Viu de veritat amb el cor obert a l’amor. Agraeix, beneeix, gaudeix de la natura i converteix la teva vida en lloança; comparteix la teva alegria, acompanya el dolor i la tristesa, fes-te una persona propera. El present és ple de temps per compartir.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X