Siguem més poble

Càritas convida a «ser més poble» per recrear les nostres relacions i construir una normalitat més justa i fraterna

imatge de dues dones grans que es miren

Avui comença la Setmana de Caritat, un període que culmina diumenge que ve, 6 de juny, festa de Corpus Christi i Dia de Caritat, en la qual Càritas convida a «ser més poble» per recrear les nostres relacions i construir una normalitat nova, més justa i fraterna, construïda des d’un nosaltres que ens fa germans.

Aquest és el moment del calendari en què les 70 Càritas Diocesanes de tot Espanya fan pública la seva rendició de comptes i realitzen col·lectes econòmiques, en un any fortament marcat per l’impacte d’una pandèmia sanitària que ha obligat a multiplicar els esforços humans i econòmics per atendre a un nombre creixent de famílies aclaparades per l’efecte de la profunda crisi social derivada de la Covid-19.

Petits gestos a favor de el bé comú

La resposta a aquest temps extraordinari de pandèmia i de crisi caracteritzat per la fragilitat i la incertesa és la que Càritas vol transmetre a través de la campanya dissenyada per al Dia de Caritat d’aquest any sota el lema «#SiguemMesPoble», un missatge que ens faci prendre consciència que, enmig d’un temps extraordinari i dolorós, ens cal recrear les nostres relacions per sostenir-nos i cuidar-nos d’una forma nova.

Aquesta és la invitació a celebrar, des d’aquest poble universal que som, la jornada que l’Església dedica a Càritas per reconèixer, com diu el Papa Francesc, que:

“l’amor, ple de petits gestos de cura mútua, és també civil i polític, i es manifesta en totes les accions que procuren construir un món millor “.

Aquesta proposta de Càritas a estendre mans i a realitzar petits gestos en favor de el bé comú, es plasma en quatre objectius personals que transformen la vida social:

  • Canvia el teu estil de vida. Conrea la proximitat i la disponibilitat. Fes-te veí i veïna, re-Vincula’t amb altres persones i grups, atreveix-te a donar, però també a demanar, perquè aquesta interdependència crea fraternitat.
  • Canvia la teva mirada. Sobre la teva mirada a la realitat com fa el bon samarità. Conèixer i posar nom obre el cor a la compassió per poder escoltar, atendre i curar a qui es troba en el teu camí.
  • No passis de llarg. Seguir Jesús implica prendre partit i fer tot el possible perquè la dignitat i la justícia siguin realitat per a tothom. Cerca la coherència en la teva vida personal i en les decisions que prens amb altres persones. Els canvis es gesten des d’un nosaltres compartit.
  • Canvia el teu temps. Viu de veritat amb el cor obert a l’amor. Agraeix, beneeix, gaudeix de la natura i converteix la teva vida en lloança; comparteix la teva alegria, acompanya el dolor i la tristesa, fes-te una persona propera. El present és ple de temps per compartir.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X