S’inaugura la Llar les Margarides

S’inaugura un nou equipament de Càritas a Sant Sadurní d’Anoia, un pis per a persones soles en situació de sense Llar.

El passat divendres 14 de setembre, és va inaugurar la Llar d’Acollida les Margarides, un nou projecte que ha estat promogut per Càritas Parroquial de Sant Sadurní d’Anoia, i que intentarà donar resposta a fins a 3 persones en situació de sense llar.
Es tracta d’un equipament de mitja-llarga estada per a persones en especial situació de vulnerabilitat social, ha estat promogut per Càritas parroquial de Sant Sadurní d’Anoia i s’ha pogut fer realitat gràcies a la parròquia de Sant Sadurní, empreses, institucions i a ciutadans del municipi.
L’habitatge on estarà ubicat el nou projecte, era un pis de la parròquia de Sant Sadurní que es destinava a activitats parroquials i del barri, i que ha estat cedit a Càritas per la parròquia, per poder engegar aquest nou projecte que intentarà donar resposta a les problemàtiques que es deriven de la manca d’habitatge, en les persones que estan en situació de sense llar.
El pis, formarà part de la xarxa d’equipaments del programa de Sense Llar i habitatge de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat, que al 2017 va beneficiar a més de 220 persones en els diversos pisos socials i pisos compartits, i prop de 300 persones en el Centre d’Acollida Abraham per a Homes sense Llar de Vilafranca del Penedès. Així doncs, la Llar les Margarides, es sumarà als 6 pisos compartits que ja estan en funcionament en municipis com Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Molins de Rei, Sant Climent de Llobregat i el Prat de Llobregat.
Per iniciar l’acte d’inauguració, Mons. Agustí Cortés es va encarregar de la benedicció del nou pis compartit, i tot seguit va ser el torn per als diferents parlaments.
Mn. Carles Catasús, rector de la Parròquia de Sant Sadurní, va voler fer una ressenya històrica de l’ús que se li havia donat al pis fins a aquest moment i va fer l’entrega simbòlica de les claus al Sr. Bisbe Agustí Cortés.

El Sr. Jaume Luján, coordinador de la Càritas Parroquial va ser l’encarregat d’agafar aquest relleu i agrair als diferents actors que han fet possible que la Llar les Margarides, avui sigui una realitat.

El Sr. Josep M. Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, va aprofitar l’ocasió per remarcar l’important tasca que, des de la Càritas Parroquial de Sant Sadurní i els seus voluntaris s’està realitzant amb les persones en situació d’especial vulnerabilitat, i especialment el treball que es realitzarà amb les persones sense llar en la Llar les Margarides.

El Sr. Joan Torrents, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, va voler agrair a la parròquia la cessió d’aquest pis a Càritas, ja que en aquests moments són fins  a 50 les famílies que han fet demanda de pis a Càritas a la diòcesi. És una realitat que hi ha una cronificació de la pobresa, i que són moltes les famílies que ho estan passant malament. Trobar un lloguer assequible que puguin assumir, és la principal dificultat que tenen a nivell d’habitatge.
Finalment, va cloure l’acte Mons. Agustí Cortés, que va destacar la importància simbòlica d’aquestes tres places de la Llar les Margarides, que sumen a la resta de projectes que Càritas diocesana disposa dintre del programa de sense Llar i Habitatge social. És un signe de la missió de Càritas, un gest del tarannà acollidor de Càritas i de les parròquies de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.
Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X