Terratrèmol al Marroc

Càritas activa una campanya d’emergència per ajudar les víctimes del terratrèmol del Marroc. Ofereix acompanyament a Càritas Rabat amb qui fa anys que treballa a projectes de mobilitat humana

persones passant la nit al carrer a Marrakech

 

Càritas Espanyola ha obert aquest dissabte la campanya d’emergència “Càritas amb el Marroc”. El seu objectiu és canalitzar la solidaritat dels donants espanyols per atendre l’emergència humanitària provocada pel sisme registrat a les províncies i ciutats de Marràqueix, Tarudant, Chichaua, Uarzazat i Al Hauz (sud del país).

Es tracta del sisme més gran mai registrat al país des de l’any 1900. El sisme ha colpejat amb duresa una zona de la serralada de l’Atlas situada al sud de la ciutat turística de Marràqueix. L’epicentre s’ha localitzat al llogaret d’Iguil (a 63 quilòmetres de Marràqueix) a la província d’Al Hauz. La violenta sacsejada, que va ser sentida a gran part del país magribí prop de divendres a la mitjanit, ha causat danys materials, la mort de més de dos milers de persones i el col·lapse de diversos edificis d’habitatges. Els equips de rescat busquen supervivents entre la runa amb ajuda de milers de voluntaris.

L’equip de Cooperació Internacional de Càritas Espanyola ha contactat amb Càritas Rabat per oferir acompanyament i suport en la gestió d’aquesta emergència sense precedents a la història recent del país. “El director de Càritas Rabat, el missioner mexicà Óscar Arturo, té previst desplaçar-se aquest diumenge a Marràqueix per poder avaluar amb els equips locals l’extensió dels danys, demanar informació més precisa i així preparar una primera resposta d’emergència”, ha precisat Laure Salies, responsable de la Campanya Càritas amb el Marroc.

Càritas Rabat a través d’un comunicat ha informat aquest dissabte que, segons el Centre Nacional d’Investigació Científica i Tècnica (CNRST), amb seu a Rabat, el sisme es va produir divendres a la nit 8 de setembre a les 23:11 (una hora més a l’Espanya peninsular).

Càritas Espanyola col·labora amb Càritas Rabat des de fa uns quants anys en projectes de mobilitat humana. Els programes engegats en els darrers anys tenen per objectiu oferir una acollida als migrants en situació de vulnerabilitat i oferir-los assistència i suport perquè puguin exercir els seus drets fonamentals al Marroc.

 

Col·labora

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X