5 anys oferint oportunitats a les persones

L’empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Brins d’Oportunitats celebra 5 anys de funcionament.

celebració 5 anys

El projecte d’inserció laboral de la Càritas Diocesana de Sant Feliu va començar a caminar el 2017. Aquest projecte respon a la necessitat de tenir una eina útil que permeti completar la tasca de Càritas tancant el cercle del que suposa l’atenció a les persones en risc d’exclusió amb el que és la seva inserció al mercat laboral .

Hi ha molta gent, que per a diferents motius, no pot accedir de manera normalitzada a un lloc de treball digne. Malauradament això implica, en molts casos, entrar en un cercle viciós que fa cada cop més difícil poder accedir a aquest mercat de treball. La precarietat i la temporalitat laboral que imperen en l’actualitat, tampoc faciliten que les persones puguin cobrir les seves necessitats.
L’apoderament d’aquestes persones per a que siguin autosuficients i no requereixin de cap mena d’acompanyament ni de suport en un futur proper, és un dels objectius primordials d’aquest projecte a l’hora d’inserir les persones en el mercat laboral.

Brins d’Oportunitats, Empresa d’Inserció, intenta treballar amb persones que es troben en aquesta situació i mitjançant el que s’anomena “ITINERARI D’INSERCIÓ”, acompanyar-les fins a trobar aquesta sortida cap al mercat laboral. Així doncs, aquest itinerari consisteix en, a través d’un tècnic especialitzat, fer un diagnòstic acurat de la persona que es troba en risc d’exclusió per tal d’elaborar un pla de formació que respongui a les mancances detectades (tan transversals com específiques) i així fer-les més “elegibles” per a les empreses susceptibles de contractar-les. Tot això es complementa i es realitza oferint-li, des de l’empresa d’inserció un contracte laboral que el permet obtenir uns ingressos a través d’una feina mentre dura aquest procés.

Al servei de les Persones

En aquests 5 anys de recorregut, han estat 17 les persones que han pogut accedir al mercat laboral ordinari, i 42 les que han fet un procés a Brins. El 2021 van ser 21 les persones contractades per Brins i 5 van aconseguir la inserció al mercat laboral.

Brins no és només una oportunitat per a les persones en risc d’exclusió, si no que també és una oportunitat per a les empreses i particulars per a desenvolupar una acció de responsabilitat social, contractant els seus serveis.

Com a empresa de serveis, Brins ofereix serveis de neteja, tant per a particulars com per a empreses, servei d’atenció domiciliària a gent gran, petits arranjaments i pintura, jardineria i transports.
En aquests moments, entre moltes altres empreses, el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha confiat en Brins d’oportunitats els serveis de consergeria, neteja, jardineria i missatgeria.

treballadora Brins

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X