5 anys oferint oportunitats a les persones

L’empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, Brins d’Oportunitats celebra 5 anys de funcionament.

celebració 5 anys

El projecte d’inserció laboral de la Càritas Diocesana de Sant Feliu va començar a caminar el 2017. Aquest projecte respon a la necessitat de tenir una eina útil que permeti completar la tasca de Càritas tancant el cercle del que suposa l’atenció a les persones en risc d’exclusió amb el que és la seva inserció al mercat laboral .

Hi ha molta gent, que per a diferents motius, no pot accedir de manera normalitzada a un lloc de treball digne. Malauradament això implica, en molts casos, entrar en un cercle viciós que fa cada cop més difícil poder accedir a aquest mercat de treball. La precarietat i la temporalitat laboral que imperen en l’actualitat, tampoc faciliten que les persones puguin cobrir les seves necessitats.
L’apoderament d’aquestes persones per a que siguin autosuficients i no requereixin de cap mena d’acompanyament ni de suport en un futur proper, és un dels objectius primordials d’aquest projecte a l’hora d’inserir les persones en el mercat laboral.

Brins d’Oportunitats, Empresa d’Inserció, intenta treballar amb persones que es troben en aquesta situació i mitjançant el que s’anomena “ITINERARI D’INSERCIÓ”, acompanyar-les fins a trobar aquesta sortida cap al mercat laboral. Així doncs, aquest itinerari consisteix en, a través d’un tècnic especialitzat, fer un diagnòstic acurat de la persona que es troba en risc d’exclusió per tal d’elaborar un pla de formació que respongui a les mancances detectades (tan transversals com específiques) i així fer-les més “elegibles” per a les empreses susceptibles de contractar-les. Tot això es complementa i es realitza oferint-li, des de l’empresa d’inserció un contracte laboral que el permet obtenir uns ingressos a través d’una feina mentre dura aquest procés.

Al servei de les Persones

En aquests 5 anys de recorregut, han estat 17 les persones que han pogut accedir al mercat laboral ordinari, i 42 les que han fet un procés a Brins. El 2021 van ser 21 les persones contractades per Brins i 5 van aconseguir la inserció al mercat laboral.

Brins no és només una oportunitat per a les persones en risc d’exclusió, si no que també és una oportunitat per a les empreses i particulars per a desenvolupar una acció de responsabilitat social, contractant els seus serveis.

Com a empresa de serveis, Brins ofereix serveis de neteja, tant per a particulars com per a empreses, servei d’atenció domiciliària a gent gran, petits arranjaments i pintura, jardineria i transports.
En aquests moments, entre moltes altres empreses, el Bisbat de Sant Feliu de Llobregat ha confiat en Brins d’oportunitats els serveis de consergeria, neteja, jardineria i missatgeria.

treballadora Brins

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X