Brins d’oportunitats continua prestant el seu servei

L’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, ha aconseguit mantenir la seva activitat, i per tant el contracte de tots els seus treballadors d’inserció, malgrat la crisis del COVID-19

Treballadors de Brins d'oportunitats

Aquesta crisi del COVID-19, ens ha obligat a tots a modificar la nostra manera de fer, també a Brins d’Oportunitats, l’empresa d’Inserció de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

Aviat farà dos mesos des de que es va declarar l’Estat d’Alarma. Després d’aquest temps en que des de Càritas s’ha seguit acollint a les persones en situació de vulnerabilitat, s’ha pogut constatar que una de les principals raons que ha portat a les persones a aquesta situació de precarietat, ha estat la pèrdua de la feina, i per tant dels ingressos. Ja siguin persones que treballaven en economia submergida, o treballadores i treballadors als que se’l ha aplicat un ERTE. En qualsevol cas, persones que han deixat de rebre els seus ingressos principals, i que per tant ja no han pogut fer front a la resta de despeses per a la subsistència.

Brins d’oportunitats no tanca

Des del mes de març, quan es va declarar l’estat d’alarma, Brins ha continuat la seva activitat en tots els seus serveis (neteja, atenció a persones gran al seu domicili, horts y economats). A més a més, de fer feines puntuals i organitzar nous serveis.

La situació laboral de les persones treballadores ha sigut la següent:

 • l’equip tècnic i coordinador: Ha fet teletreball i les reunions per videoconferència.
 • Persones participants: La seva activitat ha patit diverses etapes. En un principi, hi ha havia empreses que no tancaven, i després han tancat; empreses tancades que a poc a poc han tornat a l’activitat encara que no sigui al 100% , hi ha hagut una reducció d’hores que s’ha anat recuperant… I empreses que han mantingut la feina al 100% durant tot el temps.
  S’ha continuat amb les formacions individuals i grupals on-line. Els seguiments i acompanyaments s’han fet principalment per via telefònica.

La persona en el centre

Conscients del que està significant per a les persones la pèrdua dels ingressos provinents del treball, des de Brins d’oportunitats no s’ha realitzat cap ERTE per protegir l’economia de les persones participants.

 • S’han adoptat totes les mesures de protecció recomanades, per tal de protegir la salut de les persones treballadores així com la dels clients.
 • S’ha fet entrega a tothom de mascaretes, guants i gel desinfectant per evitar ser contagiats o contagiar.
 • S’ha donat a les treballadores i als treballadors, la informació sobre les mesures de prevenció (com treure’s els guants, la distància de seguretat…). A l’equip de neteja se l’ha format en mesures de higienització específiques per a la COVID-19.
 • No hi ha hagut cap baixa per la COVID-19 però sí hem tingut baixes per prevenció, en algunes treballadores o treballadors que eren població de risc, per malalties respiratòries cròniques.

A nivell d’organització

 • S’ha buscat distribuïr les feines a prop del lloc de residència. I de les més allunyades, s’ha facilitat el transport amb el vehicle de la empresa.
 • Ha sigut molt complex fer la formació on-line. La majoria de les persones només compten amb el mòbil i la tarifa de dades del mòbil. Per tant, l’accessibilitat a Internet era mínima, perquè a més a més feien servir aquestes eines per les activitats de l’escola. Una nova constatciói de la bretxa digital existent.
 • s’ha estat en contacte amb el serveis socials per gestionar horaris que permetessin la cura dels menors en famílies monomarentals.
 • s’ha tingut en compte la conciliació de la vida laboral y familiar.

Així doncs, igual que des de Càritas es va tenir ben clar, que davant d’una crisis com la que ha significava la del COVID-19, la caritat no es podia aturar. També des de Brins d’oportunitats s’ha intentat que l’activitat no s’aturés. Aquesta situació de l’estat d’alarma per el coronavirus, ha generat noves necessitats. La demanada de nous serveis que han permès a l’empresa d’Inserció poder mantenir els contractes i el treball a aquestes persones que ja tenien una situació molt precària abans de la Crisis.

Brins d’oportunitats no s’atura, pots contractar els seus serveis i posar-t’hi en contacte a través dels telèfon  683 47 47 41 o per correu electònic a administracio@brinsoportunitats.cat

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X