Cáritas Lluita per la Igualtat i la Reducció del Risc de Pobresa en les Dones

La creixent exclusió social en els llars liderats per dones ha motivat a Cáritas a llançar la campanya “Ellas somos nosotras” en el Dia Internacional de la Dona. Aprofundeix en la realitat preocupant que destaca l’informe de Cáritas sobre l’evolució de la cohesió social i les conseqüències de la Covid-19 a Espanya, amb un èmfasi especial en la necessitat d’igualtat real entre homes i dones.

Desigualtats de Gènere i Risc de Pobresa:

El risc de pobresa és més alt en els llars encapçalats per dones, amb un alarmant augment del 18% al 26% durant la pandèmia, en comparació amb el 15% al 18% en els llars liderats per homes. Cáritas destaca la persistència d’aquesta bretxa estructural i crida a la visibilització de les desigualtats amb la campanya “Ellas somos nosotras”.

Acompanyament a Famílies Monoparentals

Cáritas respon a la creixent vulnerabilitat de les famílies monoparentals liderades per dones, on les condicions laborals precàries són una realitat quotidiana. Cáritas treballa en la visibilització i denúncia d’aquesta realitat, subratllant la necessitat de suport i igualtat en tots els àmbits de la vida.

Dilema Treballar o Cuidar

La difícil elecció que moltes dones han de fer entre treballar i cuidar, amb conseqüències significatives en la seva situació laboral i en la qualitat de vida dels seus fills.  La feminització de treballs amb escassa visibilitat social contribueix a la persistència d’aquest dilema, especialment en el sector de cures i treball domèstic.

Desigualtat en el Treball Domèstic

Denuncia la manca de reconeixement i equiparació de drets en treballs com el treball domèstic i de cures, malgrat els avenços recents. Aquesta manca de reconeixement es tradueix en jornades laborals extenses, vulneració de drets i manca de remuneració adequada, afectant les dones en situació de risc d’exclusió.

Impacte en la Salut Mental

Les desigualtats de gènere tenen repercussions en la salut mental de les dones, amb un doble estigma que dificulta el diagnòstic i el tractament adequat. Les càrregues emocionals, les dobles jornades i altres realitats estructurals afecten significativament la salut mental de les dones.

Respostes Humanitàries amb una Mirada de Gènere

Les crisis humanitàries afecten desproporcionadament les dones, amb una atenció especial a les “crisis oblidades”. La importància de l’enfocament de gènere en les respostes humanitàries per protegir les dones de vulnerabilitats addicionals i formes de violència.

Crida a l’Igualtat

Cáritas fa una crida apassionada a les administracions públiques, responsables polítics i agents socials per treballar cap a una igualtat real entre homes i dones. Descobreix com les propostes polítiques de Cáritas inclouen un pla integral de cures, polítiques d’ocupació inclusives i protecció efectiva contra la violència masclista.

Iniciativa “Ellas somos nosotras”

Aprofundeix en la tercera edició de la iniciativa “Ellas somos nosotras”, que destaca les històries de dones que han superat l’exclusió amb l’ajuda de Cáritas. Descobreix com la solidaritat econòmica amb aquesta campanya pot fer una diferència real en els programes d’atenció a dones, tant a Espanya com a altres països, gràcies als projectes de cooperació amb les Cáritas locals.

Aquesta exploració profunda de les desigualtats de gènere destaca la urgència d’una acció decidida per part de la societat. Amb la vostra participació a la campanya “Ellas somos nosotras”, podeu contribuir a fer visible aquesta realitat i donar suport a la lluita de Cáritas per un món més igualitari i just. Les dones són el nucli d’aquesta lluita, i amb la vostra col·laboració, podem construir un futur on les desigualtats de gènere siguin cosa del passat.

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X