Ser a prop, a només dos metres

Corpus és un moment central per Càritas, enguany degut a la crisi de la COVID-19, les celebracions seran ben diferents. Igualment des de Càritas volem apropar i donar veu a la situació de les persones més vulnerables, també amb aquestes paraules de Ramon E. Carbonell, director de Càritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

Voluntari de Càritas entregant una bossa d'aliments

 

Si prenem com a referència la paràbola del bon samarità, inspiradora pel mateix Benet XVI a “Deus Caritas Est” de l’acció en la caritat des de l’església en relació als ferits de la nostra societat, els pobres, els vulnerables i els exclosos socials, m’atreveixo a dir que molt probablement hem viscut sempre situant-nos en el paper del samarità. Podem donar gràcies a Déu que sigui així, que puguem gaudir nosaltres i els nostres del benestar necessari per viure dignament i que alhora des del proïsme inspirat per Déu mateix, servim des de la proximitat de cor als que necessiten una mà que els ajudi a aixecar-se.

Però l’aprenentatge que estem vivint arrel de la crisi pel Covid-19 ens planta davant la fragilitat a la que tots estem exposats. Sentir-se fràgil i vulnerable requereix aprendre a saber sentir a prop a l’altre, de viure amb la certesa que quan jo caigui algú i potser qui menys m’imagini, m’oferirà la mà amb la mateixa fraternitat i amor que el samarità va oferir la seva al jueu malferit. Treballar per reconèixer la incondicionalitat de l’Amor ens apropa als que ens necessiten i és un exercici necessari, que malgrat no ens allibera de poder ser fràgils en salut o benestar, ens prepara per si un dia som els que ens quedem ferits a la vora del camí.

Extra de corpus Full dominical

Mòmoria social 2019

Compartir
Fes un donatiu Fer-me soci
Gràcies a la vostra ajuda, podem estar al costat dels qui més ens necessiten
Quin tipus de donació t’agradaria fer?
Puntual
On vols destinar la teva aportació?
Acció social Càritas
Emergència franja Gaza
Quant voleu aportar?
Sóc...
Particular
Empresa
X